19:00

Järpås IS

Referat: Örslösa-Söne IK - Järpås IS

Förlust borta mot ÖSIK

Det blev förlust på ett varmt och soldränkt Örslösa IP. Vi får ett mål i baken efter endast några minuter via ett friläge som till slut letar sig in i nätmaskorna. Vi repar mod och försöker komma igång men vi kommer inte upp i den nivå vi vet att vi kan. Vi fastnar mycket på samma kant. Offensivt skapar vi ändå en del målchanser men får inte in bollen. ÖSIK har mer av spelet men vi kan freda oss även om vi stundtals inte hjälper varandra på det sätt vi brukar. Mitt i första får vi ändå in bollen på en bra slagen frispark men blir bortdömt pga offside. Första halvlek slutar 1-0.

I halvlekspaus pratar vi om att hjälpa varandra både offensivt men framför allt defensivt. Vi tycker att vi ska kunna vända på det och det är med den inställningen vi går ut i andra halvlek.

Den andra halvleken så spelar vi bättre och bättre. Mitt i andra halvlek så får vi vår bästa kvitteringschans men tyvärr så räddar ÖSIK-målisen Patriks fria läge. Vi gör en del byten och försöker få till bättre tryck mot ÖSIK vilket vi får mer och mer. I den 79:e minuten så åker en spelare i ÖSIK ut efter en situation som ÖSIK redan fått frispark på. ÖSIK-spelaren slår till Patrik som orsakat frisparken ihop med deras målvakt. Vi ökar trycket ännu mer trycker ner ÖSIK ner mot deras straffområde. Vi trycker upp mycket folk och stannar med 2 backar. Det blir tyvärr en kontring som resulterar i 2-0 i den 89:e minuten. Vi går upp i anfall direkt på avspark och får straff som Patrik sätter, 2-1. Dock är det för lite tid kvar och någon kvitteringschans får vi inte.

Tråkigt att förlora naturligtvis och tycker att vi spelar så bra i andra halvlek att vi ska få med oss en poäng. Vi får lära oss av detta och ta nya tag. Ett extra plus till Jonas E som var genomgående bäst i det röda laget även om många var bra, speciellt i andra halvlek. Vi tar nya tag i nästa drabbning som är på fredag då JK10 kommer på besök. Vi hoppas på att många Järpåssupportrar kommer även då och stödjer oss då.